SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

INDICATOARE RUTIERE DE INFORMARE - 1
 
 
Semnalizare rutiera 9 - Scoala de soferi Galati
indicatoare rutiere de informare1
indicatoare rutiere de informare2
Trecere de pietoni
Unul din cele doua indicatoare se instaleaza in apropierea unei treceri pentru pietoni. Acestea pot fi precedate si de indicatorul Presemnalizare trecere pentru pietoni. Pe trecerea de pietoni au prioritate pietonii angajati in traversare, pe sensul de mers.
Pe trecerile de pietoni este interzisa depasirea iar pe o distanta de 25 m inainte si dupa acestea nu sunt permise oprirea, stationarea intoarcerea si mersul inapoi. La apropierea de trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare si marcaje, cand drumul public are cel mult o banda pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar, in imediata apropiere a partii carosabile, intentioneaza sa se angajeze in traversare viteza de deplasare nu trebuie sa depaseasca limita de 30 km/h in localitati si 50 km/h in afara acestora.
indicatoare rutiere de informare3
Limite generale de viteza
Acest indicator rutier se instaleaza dupa trecerea frontierei unui stat si are rolul de a informa conducatorul de vehicul care sunt limitele generale de viteza aplicabile diferitelor categorii de drumuri.
indicatoare rutiere de informare4
Sens unic
Indicator rutier care se amplaseaza la intrarea pe un drum cu sens unic si se repeta la fiecare intersectare a acestuia cu un alt drum.Terminarea sectorului cu sens unic se semnalizeaza cu indicatorul Circulatie in ambele sensuri.
Este interzisa oprirea la mai putin de 25 m de coltul intersectiei si ca urmare sunt interzise in aceste locuri si stationarea si mersul inapoi iar intoarcerea este interzisa pe toata lungimea drumului. Oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor este permisa si pe partea stanga, daca ramane libera cel putin o banda de circulatie.
Tramvaiul aflat in mers poate fi depasit si pe partea stanga atunci cand drumul este cu sens unic.
indicatoare rutiere de informare5
Sens unic
Indicator rutier instalat pe drumurile cu sens unic, atunci cand intrarea se face dintr-un drum lateral. Sageata indica sensul in care este obligat sa vireze conducatorul auto.
indicatoare rutiere de informare6
Autostrada
Conducatorul auto va intalni acest indicator rutier la intrarea pe autostrada. La intalnirea acestui indicator conducatorii auto sunt obligati sa circule cu cel putin 50 km/h. Pe autostrada sunt interzise: mersul inapoi, stationarea, intoarcerea precum si circulatia pe banda de urgenta. Se va circula cu luminile de intalnire aprinse.
indicatoare rutiere de informare7
Sfarsit de autostrada
indicatoare rutiere de informare8
Limite maxime de viteza pe autostrada, in functie de conditiile meteorologice
Indicator rutier instalat pe autostrada care impune conducatorilor auto sa adapteze viteza autovehiculului la conditiile meteorologice. Pe indicator sunt inscriptionate limitele maxime de viteza in functie de aceste conditii.
indicatoare rutiere de informare9
Spital
Informeaza conducatorii auto ca se afla in apropierea unui spital. Indicatorul poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscriptionata distanta la care se afla spitalul.
indicatoare rutiere de informare10
Politia
Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui post de politie la care se pot declara accidentele de circulatie, precum si existenta obstacolelor intalnite pe drumul public. Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la sediu.
indicatoare rutiere de informare11
Post de prim-ajutor
Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la acesta.
indicatoare rutiere de informare12
Pasarela pentru pietoni
Se amplaseaza in apropierea pasarelelor pentru pietoni. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule folosind pasarela.
indicatoare rutiere de informare13
Pasaj subteran pentru pietoni
Se monteaza in apropierea unui pasaj subteran. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule prin pasaj.
indicatoare rutiere de informare14
Statie de autobuz
Se instaleaza pe trotuar pentru semnalizarea statiilor de autobuz sau troleibuz. La mai putin de 25 m inainte si dupa statie este interzisa oprirea, stationarea, mersul inapoi si intoarcerea. Daca statia este cu alveola, vehiculele care circula pe banda 1 sunt obligate sa acorde prioritate mijloacelor de transport in comun care semnalizeaza intentia si se pun in miscare din statie.
indicatoare rutiere de informare15
Statie de tramvai
Acest indicator sa instaleaza atat pe trotuar (in cazul statiilor fara refugiu pentru pietoni), cat si in spatiile de refugiu (in cazul in care exista).

La mai putin de 25 m inainte si dupa statie sunt interzise: oprirea, stationarea, mersul inapoi si intoarcerea.
indicatoare rutiere de informare16
Statie de taximetre
Indicatorul din imagine se monteaza in locurile special amenajate pentru stationarea taxiurilor.
indicatoare rutiere de informare17
Drum pentru autovehicule
Indicatorul este amplasat la intrarea pe drumurile pe care este permisa doar circulatia autovehiculelor.
indicatoare rutiere de informare18
Sfarsitul drumului pentru autovehicule
indicatoare rutiere de informare19
Vulcanizare
Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.
indicatoare rutiere de informare20
Statie de alimentare cu carburanti
Se instaleaza in apropierea unei statii de alimentare cu combustibili pentru autovehicule. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.
indicatoare rutiere de informare21
Statie de alimentare cu carburanti incluziv benzina fara plumb si gaz petrolier lichefiat
Indicatorul din imagine se monteaza in apropierea unei statii de alimentare cu cu carburanti, incluziv benzina fara plumb si gaz petrolier lichefiat.
indicatoare rutiere de informare22
Hotel sau motel
indicatoare rutiere de informare23
Restaurant
< Inapoi
Inainte >