SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

INDICATOARE RUTIERE DE OBLIGARE
 
 
indicator de obligare1
Inainte
Indicatorul se monteaza cu cel mult 50 m inainte de o intersectie, obligand conducatorul auto sa circule pe directia indicata de sageata. Daca actioneaza asupra unei singure benzi, atunci se va instala deasupra benzii respective. Acest indicator rutier actioneaza doar in intersectia inaintea careia este instalat.
indicator de obligare2
La dreapta
Se instaleaza pe partea opusa intrarii intr-o intersectie sau suspendat in mijlocul intersectiei, obligand conducatorul auto sa vireze in directia indicata de sageata, inainte  de a ajunge la indicator. Indicatorul actioneaza numai in acea intersectie.
indicator de obligare3
La dreapta
Se amplaseaza inaintea intrarii intr-o intersectie, obligand conducatorul auto sa vireze pe directia indicata de sageata, dupa ce trece de indicator. Zona de actiune a acestui indicator rutier o constituie intersectia inaintea careia este instalat.
indicator de obligare4
Inainte sau la dreapta
Conducatorul auto va intalni acest indicator rutier inaintea intrarii intr-o intersectie, obligand conducatorul auto sa circule pe una din directiile indicate de sageti. Actioneaza doar in intersectia inaintea caruia este instalat.
indicator de obligare5
Ocolire
Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducatorul auto trebuie sa il ocoleasca in sensul indicat de sageata. Refugiile statiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.
indicator de obligare6
Ocolire
Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducatorul auto poate sa il ocoleasca pe ambele parti.
indicator de obligare7
Intersectie cu sens giratoriu
Se amplaseaza inaintea unei intersectii cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersectiei. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa acorde prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei.
Vehiculele care ies din intersectie pe primul drum spre dreapta, se vor incadra pe banda 1.
indicator de obligare8
Pista pentru biciclete
Indicatorul precizeaza inceputul unei piste de biciclete pe care este permisa numai circulatia biciclistilor. Indicatorul se monteaza si la intersectia pistei cu un drum public.
indicator de obligare9
Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule
Indicatorul este amplasat la inceputul unui drum pe care este obligatorie circulatia categoriei de vehicule inscriptionate
indicator de obligare10
Drum pentru pietoni
Acest indicator permite numai circulatia pietonilor pe drumul inaintea caruia este instalat.
indicator de obligare11
Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete
Indicatorul este amplasat la inceputul unui sector de drum pe care este permisa numai circulatia pietonilor si a bicicletelor, acestia fiind obligati sa circule numai pe pista specifica fiecaruia.
indicator de obligare12
Pista comuna pentru pietoni si biciclete
Indicatorul are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care este permisa si obligatorie numai circulatia pietonilor si a bicicletelor.
indicator de obligare13
Viteza minima obligatorie
Se monteaza in zona in care se impune o viteza de circulatie minima. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa circule cu o viteza superioara celei inscriptionate pe indicator, dar mai mica decat cea maxima legala admisa pe sectorul de drum respectiv.
indicator de obligare14
Sfarsitul vitezei minime obligatorii
Indicatorul se instaleaza in zona in care se termina sectorul de drum cu viteza minima obligatorie.
indicator de obligare15
Lanturi pentru zapada
Se amplaseaza in zonele in care, pe timp de iarna, cand partea carosabila este acoperita de zapada, circulatia autovehiculelor este permisa numai daca cel putin doua roti sunt echipate cu lanturi pentru zapada.
indicator de obligare16
indicator de obligare17
indicator de obligare18
Directia obligatorie pentru vehiculele care transporta marfuri periculoase
La intalnirea acestui indicator, vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia inainte, la stanga sau la dreapta, dupa cum arata sagetile.
< Inapoi
Inainte >