SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

INDICATOARE RUTIERE DE PRIORITATE
 
 
Semnalizare rutiera 3 - Scoala de soferi Galati
indicator rutier de prioritate1
Oprire
Indicatorul este instalat pe drumul public fara prioritate, la intersectia acestuia cu un drum public prioritar, cand vizibilitatea este redusa. Conducatorul de vehicul care intalneste acest indicator rutier este obligat sa opreasca in locul cu vizibilitate maxima, fara a depasi coltul intersectiei, si sa acorde prioritate tuturor vehiculelor care circula pe drumul prioritar.
indicator rutier de prioritate2
Cedeaza trecerea
Se amplaseaza pe drumul public fara prioritate, la intersectia acestuia cu un drum public prioritar. La intalnirea acestui indicator rutier, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, si abia apoi poate sa patrunda in intersectie. Daca pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducatorul auto este obligat sa opreasca pentru a le acorda prioritate.
indicator rutier de prioritate3
Drum cu prioritare
Indicatorul acesta se instaleaza la inceputul drumului cu prioritate sau inaintea intersectiilor cu un drum fara prioritate. Are rolul de a anunta conducatorul auto ca are prioritate in intersectiile in care va patrunde. Drumurile care intersecteaza drumul cu prioritate vor avea instalate unul dintre indicatoarele Oprire sau Cedeaza trecerea. Cand este amplasat inaintea unei intersectii, acest indicator rutier poate fi insotit si de un panou aditional care va preciza directia drumului cu prioritate. Pe drumul cu prioritate este permisa depasirea in intersectie cu respectarea regulilor de circulatie si semnalizarii rutiere aplicabile in acea zona.
indicator rutier de prioritate4
Sfarsit de drum cu prioritate
Acest indicator rutier se amplaseaza la 50-200 m inainte de intersectia unde inceteaza prioritatea conducatorului de vehicul de pe drumul cu prioritate.
indicator rutier de prioritate5
Prioritate pentru circulatia din sens invers
Se monteaza pe sectoarele de drum ingustat unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe langa celalalt, fiind precedat de indicatorul Drum ingustat. La intalnirea acestui indicator, conducatorul autovehiculului pierde prioritatea fata de toate autovehiculele care circula din sens opus. Acest indicator  poate fi insotit si de un panou aditional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule carora li se adreseaza acest indicator. In zona sa de actiune sunt interzise toate manevrele: (oprirea, stationarea, depasirea, mersul inapoi si intoarcerea.
indicator rutier de prioritate6
Prioritate fata de circulatia din sens invers
Montat pe sectoarele de drum ingustat unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe langa celalalt indicatorul din imagine este precedat de indicatorul Drum ingustat. La intalnirea acestui indicator, conducatorul autovehiculului are prioritatea fata de toate autovehiculele care circula din sens opus. In zona sa de actiune sunt interzise toate manevrele : (oprirea, stationarea, depasirea, mersul inapoi si intoarcerea.
< Inapoi
Inainte >