SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

INDICATOARE RUTIERE TEMPORARE - 1
 
 
Semnalizare rutiera 15 - Scoala de soferi Galati
indicatoare rutiere temporare1
Drum ingustat pe ambele parti
Indicator rutier care avertizeaza ca temporar, din cauza unor lucrari pe partea carosabila, drumul se ingusteaza cu minim 0,5 m fata de latimea initiala.
indicatoare rutiere temporare2
Drum ingustat pe partea dreapta
Indicator rutier care avertizeaza ca temporar, din cauza unor lucrari pe partea carosabila, drumul se ingusteaza cu minim 0,5 m fata de latimea initiala.
indicatoare rutiere temporare3
Drum ingustat pe partea stanga
Indicator rutier care avertizeaza ca temporar, din cauza unor lucrari pe partea carosabila, drumul se ingusteaza cu minim 0,5 m fata de latimea initiala.
indicatoare rutiere temporare4
Acostament periculos
Indicator rutier care avertizeaza conducatorii de vehicule ca la marginea platformei partii carosabile se executa lucrari.
indicatoare rutiere temporare5
Drum cu denivelari
Indicator rutier care avertizeaza ca exista denivelari in profilul transversal al drumului.
indicatoare rutiere temporare6
Drum alunecos
Se instaleaza inaintea unui sector de drum unde pe timp umed exista pericol de derapaj. Se va circula cu atentie sporita si viteza redusa, evitandu-se folosirea franei de serviciu sau bruscarea volanului si a comenzilor autovehiculului.
indicatoare rutiere temporare7
Improscare cu pietris
Indicator rutier instalat inainte de inceputul unui sector de drum pe care au fost executate lucrari sau care sunt in curs de executie, avertizand ca exista pericolul ca pietrisul sa fie aruncat de rotile vehiculului catre ceilalti participanti la trafic.
indicatoare rutiere temporare8
Lucrari
Indicator rutier instalat inaintea locurilor unde sunt executate lucrari pe carosabil sau in apropierea carosabilului si avertizeaza asupra pericolului surprinderii si accidentarii lucratorilor sau asupra prezentei unor obstacole pe carosabil.
indicatoare rutiere temporare9
Semafoare
Indicator rutier care se amplaseaza la 50-200 m inaintea semaforului electric, atunci cand prezenta acestuia ar putea surprinde conducatorii de vehicule. Distanta la care se amplaseaza in localitati poate fi redusa la 30 m de semafor.
indicatoare rutiere temporare10
Circulatie in ambele sensuri
Indicator rutier care se amplaseaza pe sectoarele de drum unde se revine de la circulatia pe un singur sens, la circulatia in ambele sensuri.
indicatoare rutiere temporare11
Alte pericole
Indicatorul din imagine se instaleaza la 50-200 m inaintea locului periculos. Deplasarea se va face cu atentie sporita.
indicatoare rutiere temporare12
Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, interzisa
Indicator rutier care se amplaseaza pe sectorul de drum public pe care, temporar, este interzisa depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas. Restrictia nu este valabila privind depasirea vehiculelor simple.
indicatoare rutiere temporare13
Limitare de viteza
Indicator amplasat pe sectorul de drum public pe care, temporar, viteza de circulatie nu trebuie sa depaseasca limita inscrisa pe indicator.
indicatoare rutiere temporare14
Sfarsitul tuturor restrictiilor
Indicator instalat in locurile unde se termina toate restrictiile, impuse datorita unor lucrari in zona drumului public, daca pentru terminarea acelor restrictii nu exista un indicator specific.
indicatoare rutiere temporare15
Sfarsitul interzicerii de a depasi
Se amplaseaza in locul in care se termina zona in care, datorita unor lucrari, depasirea a fost interzisa.
indicatoare rutiere temporare16
indicatoare rutiere temporare17
indicatoare rutiere temporare18
Deviere temporara
Oricare dintre cele trei indicatoare poate fi intalnit inaintea unei intersectii pentru instiintarea asupra traseului de deviere temporara a circulatiei, aratand directia de urmat.
indicatoare rutiere temporare19
Deviere temporara
Se amplaseaza inaintea unei intersectii pentru indicarea traseului de deviere temporara a circulatiei, pentru anumite categorii de vehicule.
indicatoare rutiere temporare20
Denivelare fata de banda alaturata
Este instalat inaintea zonei unde exista diferenta de nivel intre doua benzi de circulatie alaturate.
indicatoare rutiere temporare21
Ingustare temporara
Este amplasat in localitati cat si in afara localitatiilor, pe drumuri publice cu mai multe benzi de circulatie pe sensul de mers, acolo unde urmeaza ca banda din stanga a partii carosabile sa se termine.
indicatoare rutiere temporare22
Ingustare temporara
Este amplasat in localitati cat si in afara localitatiilor, pe drumuri publice cu mai multe benzi de circulatie pe sensul de mers, acolo unde urmeaza ca banda din dreapta a partii carosabile sa se termine.
indicatoare rutiere temporare23
indicatoare rutiere temporare24
Ingustare temporara
Sunt amplasate pe drumurile publice cu mai multe benzi de circulatie pe sens, in zona in care acestea se ingusteaza temporar datorita unor lucrari, numarul benzilor de circulatie micsorandu-se.
indicatoare rutiere temporare25
indicatoare rutiere temporare26
Abatere temporara
Unul dintre aceste indicatoare rutiere se amplaseaza in zona din care vehiculul trebuie sa urmeze temporar o alta directie
.
indicatoare rutiere temporare27
Abatere temporara
Este amplasat in zona din care vehiculul simbolizat trebuie sa urmeze temporar o alta directie. Traseele temporare pe categorii de vehicule sunt cele indicate de sagetile si simbolurile inscriptionate pe indicator.
indicatoare rutiere temporare28
Terminarea abaterii temporare
Este amplasat in zona unde se revine la traseul normal, dupa ce a avut loc o abatere temporara. Revenirea se va face conform sagetilor.
< Inapoi
Inainte >