SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

MARCAJE RUTIERE LONGITUDINALE
 
 
Semnalizare rutiera 18 - Scoala de soferi Galati
marcaj separare sensuri circulatie. delimitare parte carosabila
Marcaj de separare a sensurilor de circulatie format dintr-o linie discontinua simpla. Marcaj de delimitare a partii carosabile cu linie discontinua
Marcajul cu o linie intrerupta care separa sensurile de circulatie, permite conducatorilor de vehicule sa execute toate manevrele ce presupun trecerea peste marcaj.
marcaje separare sensuri circulatie. delimitare parte carosabila
Marcaj de separare a sensurilor de circulatie format dintr-o linie continua simpla. Marcaj de delimitare a partii carosabile cu linie discontinua.
Marcajul cu o linie continua care separa sensurile de circulatie, nu permite conducatorilor de vehicule sa execute manevre ce presupun trecerea peste marcaj.
marcaj separare sensuri circulatie. delimitare parte carosabila
Marcaj de separare a sensurilor de circulatie format dintr-o linie continua dubla. Marcaj de delimitare a benzilor de circulatie de pe acelasi sens cu o linie discontinua. Marcaj de delimitare a partii carosabile cu linie discontinua.
Marcajul format dintr-o linie continua dubla care separa sensurile de circulatie pe drumurile publice cu mai multe benzi de circulatie pe sens nu permite conducatorilor de vehicule sa execute manevre ce presupun trecerea peste marcaj.
marcaj separare sensuri circulatie. delimitare parte carosabila 2
Marcaj de separare a sensurilor de circulatie format dintr-o linie continua, dublata cu una discontinua. Marcaj de delimitare a partii carosabile cu linie continua.
Marcajul de separare a sensurilor de circulatie din acest caz permite conducatorilor de vehicule aflati pe sensul de mers alaturat liniei discontinue sa execute manevre ce presupune trecerea peste marcaj.
marcaj benzi cu circulatie reversibila
Marcaj pentru benzi cu circulatie reversibila
Prezenta acestui tip de marcaj presupune existenta unei axe a drumului mobila, acesta mutandu-si pozitia odata cu modificarea numarului de benzi pe fiecare sens de mers.
marcaj drumuri cu zona verde separatoare
Marcaj pe drumuri cu zona verde separatoare
Conducatorii de vehicule nu au voie sa execute manevre ce presupune trecerea peste acest tip de marcaj de separare a sensurilor de circulatie.
marcaje intersectii benzi preselectare
Marcaj la apropierea de o intersectie
Marcajul format din linii intrerupte este pentru demarcarea benzilor de circulatie, iar sagetile indica selectarea directiilor de mers in intersectie. Marcajul cu linie continua intre care se afla sagetile nu poate fi incalcat. Autovehiculele incadrate gresit sunt obligate sa mentina directia indicata de sageata.
marcaj banda decelerare
Marcaj pe o banda de decelerare
Se utilizeaza in special pentru iesirile de pe autostrazi in scopul crearii posibilitatii conducatorilor de vehicule sa reduca viteza de deplasare pentru executarea virajului la dreapta pe drumul lateral, fara a incurca vehiculele ce vin din spate.
marcaj banda accelerare
Marcaj pe o banda de accelerare
Se utilizeaza in special la intrarile de pe drumurile laterale pe autostrazi  in scopul crearii posibilitatii conducatorilor de vehicule sa mareasca viteza de deplasare pana la nivelul celui cu care circula vehiculele angajate deja in trafic.
marcaj banda vehicule lente
Marcajul benzii suplimentare pentru vehicule lente
Se intalneste pe drumurile publice in rampa, fiind benzi special amenajate pentru vehiculele care se deplaseaza cu viteza redusa, in scopul asigurarii fluentei circulatiei.
Marcajul benzii de stocaj pentru virajul la stanga
Se intalneste pe drumurile publice prevazute cu benzi special amenajate in scopul crearii posibilitatii conducatorilor de vehicule de a opri pentru a se asigura inaintea virajului la dreapta sau la stanga.
< Inapoi
Inainte >