SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

SEMNALELE POLITISTULUI
 
 
Semnalizare rutiera 24 - Scoala de soferi Galati
Semnalele politistului
semnal politist brat ridicat vertical
Bratul ridicat vertical semnifica "atentie, oprire" pentru toti participantii la trafic care se apropie, cu exceptia conducatorilor de vehicule care nu ar mai putea opri in conditii de siguranta. Daca semnalul este dat intr-o intersectie, aceasta nu impune oprirea conducatorilor de vehicule care se afla deja angajati in traversare.
semnal politist brat intins orizontal
Bratul sau bratele intinse orizontal semnifica "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele intinse.
In situatia din imagine, semnificatia semnalului este aceea de "oprire" pentru cei care vin din spatele politistului. Daca politistul din imagine ar avea bratul stang intins orizontal, atunci semnificatia ar fi de "oprire" pentru vehiculele care se apropie din fata acestuia.
semnal politist brate intinse orizontal
Bratele politistului rutier intinse orizontal inseamna "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circula din directiile intersectate de bratele intinse.
semnal politist brate coborate pe langa corp
Bratele politistului rutier intinse orizontal Ónseamna "oprire" pentru toti participantii la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circula din directiile intersectate de bratele intinse.
Dupa ce a dat aceasta comanda, politistul rutier poate sa coboare bratele, pozitia sa insemnand de asemenea "oprire" pentru toti conducatorii de vehicule care circula din fata ori din spate.
semnal politist balansare dispozitiv de oprire
Balansarea cu bratul, pe verticala, a unui dispozitiv cu lumina rosie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifica "oprire" pentru participantii la trafic spre care este indreptat.
semnal politist reducere viteza cu bratul balansat vertical
Balansarea pe verticala a bratului intins orizontal de catre politistul rutier, semnifica pentru  conducatorii de vehicule, reducerea vitezei.
semnal politist brat rotit marirea vitezei
Rotirea vioaie a bratului semnifica marirea vitezei si grabirea traversarii drumului de catre pietoni, daca acest semnal li se adreseaza.
Politistul care dirijeaza circulatia poate face semn cu bratul ca vehiculul sa avanseze, sa depaseasca, sa treaca prin fata ori prin spatele sau, sa il ocoleasca prin partea sa stanga sau dreapta, iar pietonii sa traverseze drumul ori sa se opreasca.
La efectuarea acestor comenzi politistul poate folosi si fluierul.
Semnalele politistului de pe motocicleta de politie
semnal politist motocicleta cu brat vertical
Semnalul dat de politistul de pe motocicleta de politie prin ridicarea bratului in plan vertical, are semnificatia "oprire" pentru toti participantii la trafic.
semnal politist brat balansat reducerea vitezei
Semnalul dat de politistul de pe motocicleta de politie prin balansarea bratului, are semnificatia "reducerea vitezei" pentru participantii la trafic carora le este adresat.
semnal politist motocicleta cu bratul orizontal
Semnalul politistului de pe motocicleta de politie cu bratul drept intins orizontal are semnificatia "oprire" pentru conducatorii vehiculelor care circula din spate.Daca semnalul este dat cu bratul stang semnificatia acestuia este "oprire" pentru conducatorii vehiculelor care circula pe banda din partea stanga in acelasi sens de mers ori pentru cei care circula din sens opus.
Semnalele politistului din autovehiculul de politie
semnal politist rutier din autovehiculul politiei
Politistul rutier aflat intr-un autovehicul al politiei poate executa semnale cu bratul, cu sau fara baston reflectorizant.
Semnalul dat pe partea laterala dreapta a vehiculului semnifica oprire pentru conducatorii vehiculelor care circula in spatele autovehiculului politiei.
Semnalul efectuat pe partea stanga a autovehiculului semnifica oprire pentru conducatorii vehiculelor care circula pe banda din partea stanga in acelasi sens de mers ori pentru cei care circula din sens opus.
semnale politist rutier din autovehiculul politiei
Mesaje variabile transmise cu dispozitive luminoase instalate pe autovehiculele de politie
semnal politist rutier din autovehiculu politiei prin mesaje variabile
     Mesaje afisate

  1. STOP POLITIA
  2. ATENTIE PERICOL
  3. CONCURS SPORTIV
  4. MENTINETI ORDINEA
  5. ELIBERATI ZONA
  6. ELIBERATI BANDA
  7. URMATI POLITIA
  8. GABARIT DEPASIT
  9. COLOANA OFICIALA
10. REDUCETI VITEZA
11. CONTROL POLITIA
12. ATENTIE BLOCAJ
13. ATENTIE ACCIDENT
14. CIRCULATI
< Inapoi