SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

SEMNALIZARE LUMINOASA
 
 
Semnalizare rutiera 23 - Scoala de soferi Galati
Semafoare pentru dirijarea circulatiei
semafor
Semafor
De regula, se afla amplasat pe partea dreapta a drumului. In cazul in care vizibilitatea asupra semaforului ar fi impiedicata, acesta se amplaseaza deasupra partii carosabile sau pe partea stanga.
Culorile semaforului semnifica: rosu - interzice trecerea; galben - asteptare pentru schimbarea culorii; verde - permite trecerea.
In intersectiile unde sunt amplasate atat indicatoare rutiere de reglementare a prioritatii cat si semafoare electrice, trebuie respectata cu prioritate semnificatia culorii semaforului. Semnificatia indicatoarelor trebuie respectata in situatia in care semafoarele nu functioneaza.
semafor cu indicarea directiei
Semafoare cu indicarea directiei de deplasare
Culorile semaforului semnifica: rosu - interzice trecerea pe directiile indicate de sageti; galben - asteptare pentru schimbarea culorii; verde - permite trecerea pe directiile indicate de sageti.
semafor cu cronometru
Semafor combinat cu dispozitiv de cronometrare a timpului aferent culorii
Dispozitivul de cronometrare a timpului aferent culorii indica timpul de asteptare ramas pana la schimbarea culorii semaforului.

Culorile semaforului semnifica: rosu - interzice trecerea;
galben - asteptare pentru schimbarea culorii; verde - permite trecerea.
semafor cu panou de contrast
Semafor cu panou de contrast
Se instaleaza de regula, pe partea dreapta a drumului in sensul de mers, iar acolo unde observarea lui poate fi impiedicata, se amplaseaza deasupra partii carosabile, central sau in consola sau pe scuar in partea stanga.
Culorile semaforului semnifica: rosu - interzice trecerea; galben - asteptare pentru schimbarea culorii; verde - libera trecere.
semafor biciclete
Semafor pentru biciclete
Este format din doua lentile cu semnale rosu si verde.
Trecerea bicicletelor este permisa atunci cand este aprinsa culoarea verde.
semafor pietoni
Semafor pentru pietoni
Semaforul poate avea fie doua lentile cu semnale rosu si verde, fie trei lentile;
Forma lentilelor este patrata si prezinta silueta unui pieton oprit la culoarea rosu si a unui pieton in mers la culoarea verde.
semafor pietoni cu cronometru
Semafor pentru pietoni combinat cu dispozitiv de cronometrare a timpului aferent culorii
semafor special pentru tramvaie
Semafor special pentru tramvai
Este format din 4 lampi, de culoare alba, dispuse sub forma de T (1, 2 si 3 se afla in partea superioara, iar 4 in partea inferioara). Se adreseaza numai tramvaielor. Semnificatia lampilor: cand sunt aprinse in acelasi timp lampile 1, 2 si 3 tramvaiul trebuie sa opreasca; cand sunt aprinse 3 si 4 - tramvaiul poate vira la dreapta; cand sunt aprinse 2 si 4 - tramvaiul poate circula pe directia inainte; cand sunt aprinse 1 si 4 - tramvaiul poate vira la stanga.
semafor lumina galbena intermitenta
Semafor de avertizare
Acest semafor cu lumina galbena intermitenta, obliga la reducerea vitezei si la respectarea regulilor de circulatie aplicabile in zona respectiva.
Daca semaforul cu semnalul aflat in functiune se afla intr-o intersectie, acesta nu schimba regulile de prioritate din acea intersectie dar impune sporirea atentiei.
Semnale luminoase la trecerea la nivel cu calea ferata
semnale luminoase avertizare calea ferata simpla
Trecere la nivel cu o calea ferata simpla, fara bariere, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului
Se amplaseaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore.
Functionarea alternanta a semnalelor luminoase de culoare rosie impreuna cu semnalul  sonor, semnifica apropierea trenului, conducatorul fiind obligat sa opreasca autovehiculul fara a depasi indicatorul.
Pe langa semnalele luminoase de culoare rosie, indicatorul mai este prevazut la partea superioara si cu un semnal cu lumina alba intermitenta, cu cadenta lenta. Daca celelalte semnale nu sunt in functiune, semnalul de culoare alba cu cadenta lenta permite trecerea peste calea ferata.
semnale luminoase avertizare calea ferata dubla
Trecere la nivel cu o calea ferata dubla, fara bariere, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului
Se amplaseaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore.
Functionarea alternanta a semnalelor luminoase de culoare rosie impreuna cu semnalul  sonor, semnifica apropierea trenului, conducatorul fiind obligat sa opreasca autovehiculul fara a depasi indicatorul.
Pe langa semnalele luminoase de culoare rosie, indicatorul mai este prevazut la partea superioara si cu un semnal cu lumina alba intermitenta, cu cadenta lenta. Daca celelalte semnale nu sunt in functiune, semnalul de culoare alba cu cadenta lenta permite trecerea peste calea ferata.
semnale luminoase avertizare calea ferata cu semibariera
Trecere la nivel cu o cale ferata simpla cu semibariera, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului
Indicatorul se instaleaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata simpla, pazita, cu semibariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore. Semnalele luminoase de culoare rosie si cel sonor functioneaza in timpul in care bariera este coborata sau in curs de coborare si semnifica apropierea trenului, conducatorul fiind obligat sa opreasca autovehiculul inaintea barierei. Pe langa semnalele luminoase de culoare rosie, indicatorul mai este prevazut la partea superioara si cu un semnal cu lumina alba intermitenta. Daca semnalele de culoare rosie nu sunt in functiune si semibarierele sunt ridicate, semnalul de culoare alba cu cadenta lenta permite trecerea peste calea ferata.
Dispozitive luminoase pentru dirijarea circulatiei pe benzi
Dispozitive luminoase pentru dirijarea circulatiei pe benzi reversibile
Dispozitivele luminoase sunt instalate deasupra partii carosabile, cu scopul dirijarii circulatiei pe benzile reversibile.
Luminile de forma unor sageti de culoare verde indica benzile pe care se poate circula iar cele de culoare rosie avand forma de X indica benzile pe care nu este permisa circulatia deoarece pe aceste benzi se circula din sens opus.
Luminile  de culoare galbena sau alba, sub forma de sageti inclinate, obliga la schimbarea benzii in directia indicata deoarece  pe banda deasupra careia se afla aceste sageti se va deschide circulatia pentru vehiculele din sens opus.
semnale luminoase pentru benzi reversibile
Panou cu mesaje variabile

Sunt amplasate pe autostazi, drumuri deschise traficului international si au rolul de a informa conducatorii de autovehicule asupra conditiilor de trafic existente pe urmatorul sector de drum.
Pe panou sunt afisate mesaje electronice alternante, care contin avertizari, interziceri, recomandari pe care participantii la trafic trebuie sa le respecte.
panouri electronice cu mesaje pe autostrazi
< Inapoi
Inainte >