SCOALA DE SOFERI GALATI
 

SCOALA DE SOFERI GALATI

           cauta in site

>>Acasa
>>Permis de conducere
>>Oferta
>>Examen
>>Codul rutier
>>Regulament circulatie
>>Semnalizare rutiera
>>Notiuni de mecanica
>>Conducere preventiva
>>Conducere ecologica
>>Masuri de prim-ajutor
>>Contact
>>Teste

CHESTIONARE AUTO - SCOALA DE SOFERI GALATI

Chestionare auto pentru verificarea cunostintelor teoretice in vederea sustinerii examenului de obtinere a permisului de conducere auto categoria B puse la dispozitia cursantilor scolilor de soferi.
Aceste chestionare contin baza de intrebari utilizata la examen. Mai jos este un exemplu de chestionar. Pana vom putea publica toate intrebarile pe acest site, va rugam sa continuati pe www.drpciv.ro

CHESTIONAR AUTO NR. 1

 
 
Chestionar auto 1.1
Chestionar auto 1.2
Chestionar auto 1.3
Chestionar auto 1.4
Chestionar auto 1.5
Chestionar auto 1.6
Chestionar auto 1.7
Chestionar 1 intrebarea 7
Chestionar auto 1.8
Chestionar 1 intrebarea 8
Chestionar auto 1.9
Chestionar 1 Intrebarea 9
Chestionar auto 1.10
Chestionar auto 1.11
Chestionar auto 1.12
Chestionar auto 1.13
Chestionar auto 1.14
Vezi mai mult pe www.drpciv.ro
RASPUNSURI SI EXPLICATII

Intrebarea nr. 1 -
rapuns corect: c.
Explicatii
Daca intr-o intersectie nedirijata se intalnesc  doi conducatori de vehicule care circula pe drumuri de categorii diferite, are prioritate de trecere conducatorul de vehicul care circula pe drumul de categorie superioara. In cazul de fata, drumul de categorie superioara este drumul national.
Nu se aplica in acest caz regula prioritatii de dreapta. Aceasta se aplica la intersectiile nedirijate de drumuri din aceeasi categorie sau in caz de egalitate de prioritate.

Intrebarea nr. 2 - rapuns corect: c.
Explicatii
Nu necesita explicatii.

Intrebarea nr. 3 - rapuns corect: c.
Explicatii
Semafoarele din intersectii sunt dublate cu indicatoare care reglementeaza prioritatea. Atunci cand semafoarele nu functioneaza, sau in cazul in care la semafor este in functiune doar semnalul luminos "galben intermitent" , trebuie sa se circule cu atentie sporita. Mai intai au prioritate pietonii angajati in traversare pe trecerea de pietoni, fata de toate vehiculele care urmeaza sa patrunda in intersectie; conducatorii de vehicule vor putea patrunde in intersectie in ordinea data de semnificatia indicatoarelor rutiere si de regulile de circulatie.

Intrebarea nr. 4 - rapuns corect: c.
Explicatii
Tramvaiul in mers, sau oprit in statie cu refugiu pentru pietoni se depaseste prin dreapta. Este interzisa depasirea tramvaiului oprit in statie fara refugiu pentru pietoni.
Tramvaiul poate fi depasit prin stanga in situatia in care prin dreapta acestuia nu exista spatiu suficient.

Intrebarea nr. 5 - rapuns corect: b.
Explicatii
Pe drumurile nationale europene limita maxima de viteza este de 100 km/h. Persoanele cu mai putin de un an practica in conducere trebuie sa circule pe drumurile din afara localitatilor cu 20 km/ora mai putin decat limita maxima admisa pentru categoria de drum pe care se deplaseaza.

Intrebarea nr. 6 - rapuns corect: a,b.
Explicatii
Conducerea ecologica presupune limitarea poluarii prin micsorarea cantitatii de gaze de esapament.
Marirea masei totale a autovehiculului prin transportul inutil de obiecte, sau micsorarea aerodinamicii acestuia prin utilizarea portbagajului suplimentar ori montarea de spoilere, faruri suplimentare etc. duce la marirea consumului de combustibil si implicit a cantitatii de gaze arse eliminate in atmosfera.

Intrebarea nr. 7 - rapuns corect: a.
Explicatii
Indicatorul "Claxonatul interzis" amplasat la intrarea in localitate interzice utilizarea claxonului in tot perimetrul acesteia. Ca exceptie de la regula, este permisa utilizarea claxonului, doar pentru a evita un pericol imediat.

Intrebarea nr. 8 - rapuns corect: c.
Explicatii

Indicatorul semnifica o curba deosebit de periculoasa. Acesta se monteaza pe partea exterioara a curbei si arata directia acesteia. In astfel de curbe sunt interzise toate manevrele (oprirea, stationarea, depasirea, intoarcerea si mersul inapoi). De asemenea in legislatie este prevazut ca limita maxima de viteza in astfel de locuri sa nu fie mai mare de 30 km/ora in localitati si 50 km/ora in afara localitatilor.

Intrebarea nr. 9 - rapuns corect: c.
Explicatii
La intersectie sunt doua semafoare. Unul dintre acestea, care conform panoului aditional dirijeaza circulatia pentru directia inainte si spre dreapta, avand semnal de culoare rosie, nu permite accesul in intersectie celor doua autovehicule de pe benzile 1 si 2. Al doilea semafor, conform panoului aditional, dirijeaza circulatia spre stanga, si are semnalul verde in functiune asa ca permite deplasarea autoturismului de culoare rosie in directia de mers dorita.

Intrebarea nr. 10 - rapuns corect: c.
Explicatii
La mai putin de 50 m inainte de trecerea la nivel cu calea ferata sunt interzise toate manevrele, deci si depasirea. Dupa trecerea la nivel cu calea ferata depasirea este permisa, celelalte manevre sunt interzise pe o distanta de 50 m.

Intrebarea nr. 11 -
rapuns corect: a,b,c.
Explicatii
Nu sunt necesare explicatii. Asa este stabilit de codul rutier.

Intrebarea nr. 12 - rapuns corect: b.
Explicatii
Trebuie sa opriti si sa permiteti trecerea. Bastonul alb indica faptul ca pietonul este nevazator.

Intrebarea nr. 13 - rapuns corect: c.
Explicatii
Schimbarea directiei de mers se face numai cu semnalizare, pentru ca ceilalti participanti la trafic sa afle intentia celui care semnalizeaza. Semnalizarea in localitati trebuie inceputa cu cel putin 50 m inainte de a schimba directia. Conducatorul de vehicul va putea schimba directia numai dupa 50 m de semnalizare si numai dupa ce s-a asigurat ca nu pune in pericol siguranta celorlalati participanti la trafic.

Intrebarea nr. 14 -
rapuns corect: b.
Explicatii
Perioada la care se face inspectia tehnica nu este aceeasi pentru toate autovehiculele. Aceasta este stabilita de Codul rutier si nu se efectueaza la orice service auto ci numai
la o statie de inspectie tehnica autorizata.
Teste - Scoala de soferi Galati