AFLA MAI MULTE! INSCRIERE ONLINE

VIZA TAXI

Conducătorul auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi trebuie să deţină un certificat de atestare a pregătirii profesionale, care să confirme dobândirea cunoştinţelor profesionale în calitate de conducător de autovehicul de transport rutier de persoane în regim de taxi.

Pentru obținerea certificatului de atestare a pregătirii profesionale, candidatul trebuie să urmeze un curs de pregătire profesională și să promoveze examenul care constă în rezolvarea unui test-grilă.

Tariful este de 300, cu REDUCERE 100 lei = 200 lei si se poate plati in rate. Tariful include pregatirea teoretica si suporturile de curs.
Se poate plati in rate prin BT Star.

Cursurile dureaza o saptamana si se desfasoara la sediul scolii noastre.

Conditii de inscriere VIZA TAXI:

– atestat valabil in ziua examenului

– fisa medicala

– aviz psihologic

EXAMEN

Examenul se va sustine o data pe luna (sambata sau duminica),  pe calculator, in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.

Examenul propriu-zis consta intr-un chestionar tip grila cu 20 de intrebari cu 4 variante de raspuns (o singura varianta de raspuns este corecta).

Raspunsul la examinare se primeste pe loc, iar atestatul se va ridica de la ARR Galati, dupa o saptamana.

Pentru ridicarea atestatului trebuie sa achitati o taxa de 41 de lei in contul ARR-ului: RO74TREZ306501701X013999, Banca Trezoreria Galati, cod fiscal: 23812074 si sa aveti o fotografie tip buletin, chitanta si copii dupa buletin si permis.

IMPORTANT! Nu puteti intra in examen fara buletin, permis de conducere, atestat valabil sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!

 

Certificatul de atestare a pregătirii profesionale se eliberează pentru o perioadă nedeterminată, cu viza obligatorie la 5 ani. Viza acordată în urma susţinerii unui examen care constă în rezolvarea unui test-grilă.

Certificatul de atestare a pregătirii profesionale este valabil în condiţiile în care este vizat la termen şi conducătorul auto face dovada că este apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru transportul public de persoane şi deţine permis de conducere corespunzător.

Pregătirea și atestarea profesională a conducătorilor care efectuează transport de persoane în regim de taxi este reglementată prin:

– Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare;
– Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 3/2008 pentru aprobarea Normelor privind atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere şi agrearea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

INSCRIE-TE ACUM!